Που πετάτε και με ποια αεροπορική εταιρεία

που πετατε και με ποια αεροπορικη εταιρεια

Που πετάτε και με ποια αεροπορική εταιρεία

Αρκετός κόσμος και ταξιδιώτες αναρωτιούνται με ποια αεροπορική εταιρεία μπορούν να πετάξουν προς κάποιον προορισμό.

Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα έχουμε αρκετές επιλογές – σε σχέση με τον πληθυσμό μας – και για τα πιο δημοφιλή μέρη πολλές φορές έχουμε 2-3 αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν το ίδιο δρομολόγιο.

Πάμε να δούμε όμως μερικά δημοφιλή δρομολόγια και με ποιες εταιρείες μπορείτε να τα πραγματοποιήσετε!

 

Δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Ίσως ένα από τα πλέον δημοφιλή και εμπορικά δρομολόγια, με πληρότητα άνω του 90%!

Το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και επιστροφή είναι από τα πλέον περιζήτητα δρομολόγια, στο οποίο όμως η προσφορά είναι αρκετά μικρή!

Ειδικά μετά την αποχώρηση της Ryanair το 2019, οι πτήσεις έχουν μειωθεί δραματικά – δεν είναι τυχαίο που ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η Aegean έχει διπλάσιες πτήσεις για Αθήνα – Σαντορίνη παρά για Αθήνα – Θεσσαλονίκη!

Στο συγκεκριμένο δρομολόγιο πλέον «παίζει δυνατά» και η Ellinair με καθημερινά δρομολόγια και αρκετά ανταγωνιστικές τιμές.

Ένα δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη με την Ellinair ξεκινάει από 70€ και αυξάνεται ανάλογα την ώρα του δρομολογίου, την ζήτηση εκείνη την εποχή, κ.α.

Γενικώς τα αεροπορικά Ellinair βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι της Aegean– OlympicAirπου είναι ο βασικός ανταγωνιστής σε αυτό το δρομολόγιο.

 

Η Aegeanπροσφέρει το ίδιο δρομολόγιο με επιστροφή, σε τιμή περίπου 100€ και αυξάνεται ανάλογα την εποχή και την ζήτηση.

 

Δρομολόγιο Αθήνα – Σαντορίνη

Ένα από τα πλέον καυτά και περιζήτητα δρομολόγια! Μόνο η Olympic Air (μέσω της Aegean) έχει παραπάνω από 13 δρομολόγια την high season!

Το αεροδρόμιο της Σαντορίνης δέχεται παραπάνω από 30 αεροπλάνα κάθε 24 ώρες το καλοκαίρι!

Νούμερο αρκετά μεγάλο, ειδικά για την υποδομή της Σαντορίνης.

Το αεροδρόμιο χρειάζεται σίγουρα μέτρα και εργασίες αναβάθμισης καθώς επίσης και έναν δεύτερο διάδρομο ώστε να διπλασιαστεί η χωρητικότητά του.

Στο δρομολόγιο Αθήνα – Σαντορίνη υπάρχει η Aegean Airlines, η Ellinair καθώς και η Ισπανική Volotea.

Από την άλλη, από Θεσσαλονίκη πετάει τόσο η Astra Airlines όσο και η Ellinair.

Οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη δεν είναι καθημερινές ενώ συνήθως ισχύουν μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο – συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες των εταιρειών.

Η Olympic air μέσω της Aegean προσφέρει παραπάνω από 13 καθημερινές πτήσεις Αθήνα – Σαντορίνη και επιστροφή.

Είναι αξιοθαύμαστο πως οι περισσότερες πτήσεις – από τις πρωινές μέχρι αργά το βράδυ, είναι όλες γεμάτες 100%!

 

Αθήνα – Ρόδος

Ένα ακόμα δημοφιλές δρομολόγιο που υπάρχει όλο τον χρόνο αλλά γνωρίζει ιδιαίτερη ακμή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εκτινάζεται με τον εισερχόμενο τουρισμό που φτάνει μέχρι την Αθήνα και από εκεί πηγαίνει προς τον καλοκαιρινό του προορισμού.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο πραγματοποιείται από την Olympic Air, την Ellinair και την Ισπανική Volotea.

Η Olympic air έχει περίπου 5 καθημερινά δρομολόγια ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες από 1.

Τα αεροπορικά εισιτήρια για το δρομολόγιο Αθήνα – Ρόδος είναι ιδιαίτερα ακριβά λόγω της υψηλής ζήτησης και του υψηλού επιπέδου εισερχόμενου τουρισμού που δέχεται.

 

Αθήνα – Ηράκλειο

Ένα δρομολόγιο all season! Το δρομολόγιο Αθήνα – Ηράκλειο είναι δημοφιλές όλο τον χρόνο και ειδικά ανάμεσα στους επιχειρηματικούς κύκλους.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως το Ηράκλειο διαθέτει σεζόν κοντά στους 10 μήνες ενώ με τους χιλιάδες φοιτητές, η πόλη διαθέτει ζωή όλο τον χρόνο!

Στην Κρήτη υπάρχουν αρκετά σημαντικές εταιρείες και βιομηχανίες κι έτσι η μετακίνηση προς την Πρωτεύουσα είναι κάτι «must» για τους περισσότερους.

Το δρομολόγιο Αθήνα – Ηράκλειο καλύπτεται από την Sky Express, την Olympic Air, την Volotea και την Ellinair.

Οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα την εποχή και την ζήτηση – συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες οι τιμές είναι πιο χαμηλές απ’ότι την υψηλή σεζόν του καλοκαιριού.

Καθημερινά θα βρείτε περίπου 4-5 διαθέσιμα δρομολόγια από όλες τις εταιρείες, συνολικά.

Γενικότερα, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στους εγχώριους προορισμούς είναι η Aegean(OlympicAir), η Ellinair, η Ισπανική Volotea, η Astra Airlines καθώς και η Sky Express.

Οι παραπάνω εταιρείες διαθέτουν τα περισσότερα δρομολόγια προς τους προορισμούς εσωτερικούς ενώ πολλές από αυτές συνδέουν αρκετά νησιά και με απευθείας πτήσεις με πόλεις του εξωτερικού!

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την Easy jet που συνδέει αρκετά νησιά με το εξωτερικό και ειδικά με πόλεις της Αγγλίας, όμως δεν πραγματοποιεί κανένα δρομολόγιο εσωτερικού!

Πριν την οργάνωση και το κλείσιμο του ταξιδιού σας, καλό είναι να ελέγχετε online για τις καλύτερες τιμές καθώς και τον καλύτερο συνδυασμό στα αεροπορικά εισιτήρια και στα δρομολόγια, όσον αφορά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *