• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Χαμένες Αποσκευές στο Αεροδρόμιο - Τι μπορώ να κάνω?Κάθε χρόνο περισσότερες από 3 εκατομμύρια αποσκευές χάνονται στα αεροδρόμια του κόσμου και δεν παραδίδονται στον κάτοχό τους. Έρευνες έδειξαν ότι αυτό συμβαίνει λόγω των ανεπαρκών στοιχείων που αναγράφονται στην ετικέτα αναγνώρισης της βαλίτσας.
Μεγάλος κίνδυνος επίσης για να χαθεί η αποσκευή είναι όταν ο επιβάτης αλλάζει αεροπλάνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Υπολογίζεται ότι περίπου οι μισές αποσκευές χάνονται κατά τη διάρκεια πτήσης με ανταπόκριση.

Μειώστε την Πιθανότητα Χαμένων Αποσκευών tips:

1) Τα εξωτερικά αυτοκόλλητα ταμπελάκια με τα στοιχεία σας που παρέχονται στο check in είναι σαφώς χρήσιμα, αλλά πολλές φορές σκίζονται ή χάνονται. Καλό είναι να τοποθετήσετε στη λαβή της βαλίτσας σας μόνιμη «ταυτότητα».

2) Βάλτε τα πλήρη στοιχεία σας και μέσα στη βαλίτσα, καθώς και ένα αντίγραφο/σημείωμα με την διαδρομή που θα ακολουθήσετε.

3) Μαρκάρετε τη βαλίτσα σας. Πάρτε μια κορδέλα ή μια αυτοκόλλητη ταινία σε έντονο «φωσφορούχο» χρώμα και τοποθετήστε τη στη λαβή της βαλίτσας. Καθώς οι περισσότερες βαλίτσες μοιάζουν μεταξύ τους, η κίνηση αυτή θα βοηθήσει στο να μην πάρει την αποσκευή σας άλλος επιβάτης κατά λάθος. Επίσης εάν χαθεί, η εταιρεία θα την εντοπίσει ευκολότερα. (Να ξεχωρίζει από μακριά).


4) Μην φτάνετε και στο αεροδρόμιο αναχώρησης και κάνετε check in τελευταία στιγμή. Όσο νωρίτερα κάνετε check in τόσο καλύτερα!

5) καλό θα ήταν να έχετε στο κινητό σας μια φωτογραφία της βαλίτσας. Η περιγραφή της θα είναι σαφέστερη και θα βρεθεί γρηγορότερα.

6) Μη βάζετε μέσα στη βαλίτσα ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αναντικατάστατα αντικείμενα. γιατί αν η αποσκευή χαθεί, δεν μπορείτε να τα διεκδικήσετε. Οτιδήποτε πολύτιμο να το έχετε μαζί σας στο αεροσκάφος.


* Αν δείτε κάτι ύποπτο πάνω στην αποσκευή σας, όπως σκισμένα ταμπελάκια κλπ, κάντε έναν γρήγορο έλεγχο στην αποσκευή σας πριν φύγετε από το αεροδρόμιο και αν κάτι λείπει, πηγαίνετε στο γραφείο αποσκευών και υποβάλετε καταγγελία. Αν διαπιστώσετε να λείπει κάτι στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο, τότε δεν μπορείτε να κάνετε κάτι.


Αν Χαθούν οι Αποσκευές:

Αν η αποσκευή σας χαθεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι έχετε και δικαιώματα.
Μόλις αντιληφθείτε ότι χάσατε την αποσκευή σας στο αεροδρόμιο, ζητάτε από την αεροπορική εταιρεία να σας δώσει να διαβάσουμε τους όρους που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κάθε αερομεταφορέας έχει τους δικούς του όρους. Αυτό ισχύει και όταν παραλάβουμε την αποσκευή μας, χτυπημένη, σπασμένη, ή κατεστραμμένη.

Πρέπει:
Να αναφέρετε γραπτώς την απώλεια στα γραφεία "lost and found" του αεροδρομίου. Αναφέρετε το γεγονός στο Γραφείο Απολεσθέντων του αεροδρομίου και συμπληρώστε την Δήλωση Απώλειας Αποσκευής.

Σε όλα τα γραφεία απολεσθέντων αποσκευών των αεροδρομίων υπάρχουν ειδικά έντυπα, 
συμπληρώνετε την Δήλωση Απώλειας Αποσκευής. Η αναφορά θα μπει στο σύστημα και όταν η αποσκευή φτάσει στον προορισμό της θα ειδοποιηθείτε.

Ο ταξιδιώτης καλείται να δώσει την περιγραφή, της αποσκευής. Το βασικότερο λοιπόν είναι η περιγραφή να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη, ώστε να βρεθεί εύκολα και γρήγορα και να σας σταλεί η αποσκευή.

«Εάν πρόκειται για εσωτερικό δρομολόγιο η βαλίτσα θα έρθει την ίδια ημέρα. Εάν είναι εξωτερικό έρχεται μέσα σε 2-3 μέρες το πολύ
».

* Αν τελικά δεν βρεθεί η αποσκευή, όλα εξαρτώνται από την αεροπορική εταιρεία. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., ο επιβάτης δικαιούται αποζημίωση έως και 1.100€ περίπου, ανά χαμένη αποσκευή, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ μικρότερη.
Ωστόσο, πολύ συχνά οι επιβάτες δυσκολεύονται εξαιρετικά να πάρουν την αποζημίωση που δικαιούνται, καθώς είναι πρακτική των αεροπορικών εταιρειών να ζητούν αποδείξεις αγοράς για τα αντικείμενα που περιείχε η αποσκευή.

Για αυτό καλό θα ήταν να μην εφοδιάζεστε με ιδιαίτερα αντικείμενα αξίας, καθώς δυστυχώς δύσκολα θα αποζημιωθείτε για αυτά.


* Ποια εταιρεία έχει την ευθύνη:
Η τελευταία αεροπορική με την οποία πετάξατε είναι υπεύθυνη να λύσει το πρόβλημα με τις βαλίτσες σας, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας, όλες οι εταιρείες έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους σε αυτό.

* Αντικείμενα μεγάλης αξίας:
Οι αεροπορικές εταιρείες αναγράφουν στους κανονισμούς τους ότι δεν καθίστανται υπεύθυνες για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλης χρηματικής αξίας που περνούν από το check-in, στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό του ύψους της αποζημίωσης. Αντικείμενα πολύτιμα πάντα μαζί σας στην καμπίνα του αεροπλάνου.

* Αποζημιώσεις μέχρι να βρεθεί η αποσκευή
Κάποιες αεροπορικές εταιρείες θα σας αποζημιώσουν και για το διάστημα μέχρι να βρεθεί η αποσκευή σας, σε περίπτωση που βρίσκεστε σε μακρινό προορισμό. Εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία.

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση