• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Πληροφορίες για ταξίδι στη Ουγγαρία


Πληροφορίες για ταξίδι στη Ουγγαρία
Ποια η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας:
Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και αρχικά ήταν δύο ξεχωριστές πόλεις: η Βούδα και η Πέστη. Η Βουδαπέστη έγινε μια ενιαία πόλη που καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, με τη συγχώνευση στις 17 Νοεμβρίου 1873 της Buda (Βούδα), και Pest (Πέστη). Έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει πλούσια ιστορία και πολιτισμό, ενώ φημίζεται και για τις ιαματικές της πηγές. Δείτε ξενοδοχεία στην Βουδαπέστη.

Ποιο είναι το πολίτευμα της χώρας;
Η Ουγγαρία έχει Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Σε τι νόμισμα θα πληρώσω εκεί;
Η Ουγγαρία ανήκει στην Ε.Ε αλλά όχι στην ζώνη του €, αυτό σημαίνει ότι έχει το δικό της εθνικό νόμισμα το Φιορίνι HUF. Η ισοτιμία με το ευρώ είναι: 1 euro = 302 HUF. Αν θέλετε να ελέγξετε σημερινή Ισοτιμία πατήστε εδώ - Χάρτης της ζώνης του ευρώ 1999 - 2014

Πώς θα συνεννοηθώ;
Η πλειοψηφία των απλών πολιτών δε γνωρίζει αγγλικά. Αν ξέρετε γερμανικά, κάτι μπορεί να καταφέρετε, αλλιώς η νοηματική είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Τα σημειώματα μπορεί να σας φανούν χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις,  Ζητήστε την βοήθεια από κάποιον που μπορείτε να συνεννοηθείτε, να σας γράφει στα Ουγγρικά, διάφορα ραβασάκια, (για το τι θέλετε να κάνετε, που να πάτε) ώστε να τα δίνετε εκεί που αντιμετωπίζετε πρόβλημα επικοινωνίας.

Πόσες ώρες διαφορά έχουμε; 
Η Ουγγαρία είναι μία ώρα πίσω από την ώρα της Ελλάδας (πχ. όταν εδώ είναι 11 το πρωί εκεί είναι 10 η ώρα το πρωί).

Κλίμα:

Το κλίμα της Ουγγαρίας είναι κατά βάση ηπειρωτικό και γενικά ευμετάβλητο με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από -10 C το χειμώνα μέχρι και 35 C το καλοκαίρι, με την μέση ετήσια θερμοκρασία να είναι 11,1 C.

Τάση Ρεύματος στην Ουγγαρία:
Στη Βουδαπέστη, αλλά και σε ολόκληρη την Ουγγαρία, το ρεύμα είναι εναλλασσόμενο 220 Volt.

Μπορώ να ταξιδέψω με την ταυτότητα; 
Ναι. Μπορείτε να ταξιδέψετε με νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες), ή με νέου τύπου διαβατήριο.

* Γενικά όμως να γνωρίζεται ένα διαβατήριο πάντα λύνει οποιαδήποτε πιθανά προβλήματα εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θρησκεία:
Όσον αφορά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις στην Ουγγαρία οι κυριότερες θρησκείες είναι: Κυρίως ο Καθολικισμός, με μειονότητες Προτεσταντών, Ορθοδόξων, και Εβραίων.

Εθνικές εορτές και επίσημες αργίες:

- Εθνικές (15 Μαρτίου, 20 Αυγούστου, 23 Οκτωβρίου).
- Θρησκευτικές (Καθολικό Πάσχα-κινητή εορτή, Αγίου Πνεύματος-κινητή εορτή, 1 Νοεμβρίου-Αγίων Πάντων, 25 και 26 Δεκεμβρίου-Χριστούγεννα). 

- Διεθνείς (Πρωτοχρονιά-1 Ιανουαρίου, Πρωτομαγιά-1 Μαΐου).

Κόστος ζωής;
Το κόστος είναι υψηλότερο στη Βουδαπέστη, η οποία είναι μια μεγάλη και σύγχρονη πόλη, από ότι στην υπόλοιπη χώρα, όμως σε σχέση με άλλους δημοφιλής Ευρωπαϊκούς προορισμούς, η Βουδαπέστη και γενικά η Ουγγαρία, έχει πολύ χαμηλότερο κόστος ζωής. Γενικά είναι ένας οικονομικός προορισμός. 

Ελληνική πρεσβεία στην Ουγγαρία (Βουδαπέστη):
Τα στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία είναι:
Διεύθυνση:  Szegfu u.3, VI, 1063, Budapest
Τηλέφωνα: 00361-4132606-8
Fax: 00361-3421934
Διεθνής κλήση: 0036
Email: gremb.bud@mfa.gr
Web-site: http://www.mfa.gr/budapest

Πληροφορίες για ταξίδι στη Βουδαπέστη.

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση