• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Πώς κάνω online check in - πλεονεκτήματα


Η διαδικασία check-in αυτοματοποιείται και εξελίσσεται διαρκώς. Μπορείτε να κάνετε Web check-in, από οποιονδήποτε υπολογιστή, να εκτυπώνετε την κάρτα επιβίβασης σας και να την επιδεικνύεται στα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου και στην πύλη αναχώρησης. 
Επίσης μπορείτε να κάνετε και Mobile check-in, από οποιοδήποτε κινητό με πρόσβαση σε internet, σας αποστέλνεται η κάρτα επιβίβασή με την μορφή δισδιάστατου γραμμωτού κώδικα (2D Barcode), την οποία επιδεικνύεται στα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου και στην πύλη αναχώρησης. 
Δείτε το παράδειγμα της aegean εδώ.

 
2D Barcode

Αρκετά τα πλεονεκτήματα, σε μια εύκολη διαδικασία που όμως πρέπει να πληρούνται και κάποιες προϋποθέσεις. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες ερωτήσεις-απαντήσεις για το check-in μέσω διαδικτύου.


Ερωτήσεις - Απαντήσεις


Τι είναι το online check-in
Με το check-in παίρνεις την κάρτα επιβίβασης (boarding passπου είναι απαραίτητη για να ταξιδέψεις. Με το online check-in απλά κάνεις την όλη διαδικασία από το διαδίκτυο και την άνεση του σπιτιού σου, με αποτέλεσμα να απλοποιείται η διαδικασία επιβίβασης ελαχιστοποιώντας το χρόνο αναμονής. 
Η διαδικασία είναι απλή και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής φυσικά, μια σύνδεση στο διαδίκτυο και ένας εκτυπωτής.


Πλεονεκτήματά του online check-in
Αν κάνετε online check-in, δεν θα περιμένετε στην ουρά του αεροδρομίου για να κάνετε check-in και να εκδώσετε την κάρτα επιβίβασης σας. Αυτή η υπηρεσία παρέχεται από τις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες προκειμένου να αποφεύγεται η ουρά στο counter της αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο. Μπορούμε από το σπίτι μας να κάνουμε check in μέσω διαδικτύου, να διαλέξουμε τις θέσεις της αρεσκείας μας, επιλέγοντας παράθυρο ή όχι, με την βοήθεια της γραφικής αναπαράστασης του αεροσκάφους.
Αυτό που κερδίζεις με το web check in είναι ότι επιλέγεις θέση που επιθυμείς, γλιτώνεις χρόνο από την έκδοση της κάρτα επιβίβασης, καθώς την έχεις τυπωμένη από το σπίτι, και φυσικά, και αν δεν έχεις αποσκευές πας κατευθείαν στην έξοδο επιβίβασης. Ακόμα όμως και αν έχεις αποσκευές, κάποιες εταιρείες έχουν ξεχωριστό γκισέ για τις βαλίτσες των web check in το όποιο συνήθως δεν έχει την ουρά που έχουν τα άλλα.


* Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν μπορεί να γίνει online check in από όλα τα αεροδρόμια, καθώς επίσης ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ορισμένες εταιρίες δε δίνουν τη δυνατότητα αυτή σε επιβάτες με αποσκευές. Για αυτό σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε ενημερωθεί από τους όρους της εταιρίας με την οποία ταξιδεύετε.

Πως κάνω online check-in;
Για να κάνετε online check in, θα πρέπει να μπείτε στην αντίστοιχη σελίδα της αεροπορικής εταιρίας με την οποία θα ταξιδέψετε και ακολουθήστε την διαδικασία του Web Check In. Εκεί θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε κάποια στοιχεία όπως:
- Το ονοματεπώνυμό σας.
- Την ημερομηνία γέννησής σας.
- Την πόλη αναχώρησης και την πόλη προορισμού.
- Τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου σας. 
Καθώς επίσης και τον αριθμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή τον κωδικό κράτησης.


Στη συνέχεια εκτυπώνετε την κάρτα επιβίβασης(Boarding Pass), την οποία θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μαζί σας στο αεροδρόμιο. Με αυτόν τον τρόπο
πηγαίνετε απευθείας στην έξοδο επιβίβασης.
Στην έξοδο επιβίβασης θα πρέπει να προσκομίσετε την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας, καθώς και την κάρτα επιβίβασης που θα έχετε εκτυπώσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Web Check in.

* Τον αριθμό του ηλεκτρονικού εισιτηρίου/κωδικό κράτησης, θα το βρείτε στην επιβεβαίωση που έχετε λάβει από το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο έχετε κάνει την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου. Η επιβεβαίωση που θα σας σταλεί μπορεί να είναι είτε μέσω e-mail είτε με sms.

* Η κάρτα επιβίβασης/
Boarding Pass, που θα επιδείξετε θα πρέπει να είναι εκτυπωμένη. Φωτοτυπία ή fax πιθανών να μην γίνει αποδεκτή. Αν δεν υπάρχει εκτυπωτής στο σπίτι, συνήθως στο τέλος της διαδικασίας για το online check in στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιριών, δίνεται η ευκαιρία να αποθηκεύσετε το boarding pass/κάρτα επιβίβασης. Αποθηκεύσατε απλά το boarding pass σε ένα USB Stick, κοινός στικακι και εκτυπώστε το κάπου αλλού.

Πότε μπορώ να κάνω online check-in;
Εξαρτάται την αεροπορική εταιρία. Για παράδειγμα η Aegean Airlines σου επιτρέπει να κάνεις online check-in από 48 ώρες μέχρι και 30 λεπτά πριν την πτήση. Σε γενικές γραμμές web check-in κάνεις μέσα στο 24ωρο από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.


Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν μπορώ να κάνω online check-in;
ΝΑΙ. Στις ακόλουθες περιπτώσεις.
- Αν ταξιδεύεις με κάποιο κατοικίδιο.
Αν ταξιδεύεις με παιδί κάτω των δύο ετών.
Αν ταξιδεύεις με μεγάλη παρέα (από 9 άτομα και πάνω).
Αν υπάρχουν ειδικά αιτήματα λόγω προβλημάτων κίνησης, όρασης, ακοής. Γενικά επιβάτες που χρειάζονται ειδική εξυπηρέτηση.
- Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με ειδικές αποσκευές (αθλητικό εξοπλισμό).


Τότε θα αρκεστείς στο παλιό-παραδοσιακό τρόπο check-in. Που σημαίνει ότι θα περιμένεις στο counter της αεροπορικής εταιρείας, στο αεροδρόμιο για να πάρεις την κάρτα επιβίβασης/boarding pass.

Τι γίνετε με τις αποσκευές;
Αν ταξιδεύεις με χειραποσκευή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, κάνεις δηλαδή web check-in από το σπίτι και πηγαίνεις κατευθείαν στον έλεγχο ασφαλείας για την επιβίβαση. Αν έχεις βαλίτσες, πάλι μπορείς να κάνεις online check-in, θα πρέπει ωστόσο να περάσεις από το γκισέ της αεροπορικής εταιρείας σου για να τις παραδώσεις.


Υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που δεν επιτρέπουν web check-in;
Υπάρχουν ακόμα κάποιοι αερομεταφορείς π.χ. στην Ασίας και την Ρωσία που δεν έχουν υπηρεσία web check-in. Σε γενικές γραμμές όλες οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν συγχρονιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Εδώ βλέπεις ποιες εταιρείες σίγουρα σου επιτρέπουν web check-in.

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση