• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Ένα από τα Ιστορικότερα Φεστιβάλ στην Ιταλία «il Palio»

photo flickr

Palio di Siena (γνωστό και ως Il Palio), ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ιταλία το οποίο πραγματοποιείται σε μιας από τις ομορφότερες πόλεις της Τοσκάνης, ίσως την ωραιότερη Μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, την Σιένα!
Στο Πάλιο (Il Palio), αναβιώνουν παραδοσιακές μεσαιωνικές ιπποδρομίες με άλογα χωρίς σέλα που γίνονται γύρω από την ιστορική πλατεία της πόλης, Piazza del Campo δυο φορές κάθε χρόνο, στις 2 Ιουλίου και στις 16 Αυγούστου.

photo flickr

Το φεστιβάλ, χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και από τότε η πλατεία της πόλης Piazza del Campo μετατρέπεται σε πίστα για ιπποδρομίες. 10 από τις 17 Contrade (συνοικίες της πόλης) ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το τρόπαιο. Ένα ζωγραφισμένο λάβαρο, ένα πανό (Palio) που φέρει μια εικόνα της Παναγίας.

Μπορεί το φεστιβάλ να φαίνεται εορταστικό και χαρούμενο στους τρίτους (επισκέπτες), η τιμή όμως που διακυβεύεται δεν είναι αστείο θέμα για τους ντόπιους. Το έπαθλο και η νίκη θεωρείται ότι προσφέρει μεγάλη τύχη στην περιοχή που κερδίζει, και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ζωή των κατοίκων της πόλης.

photo flickr 
photo hannaharista.com
photo flickr

photo flickr 

Στην κούρσα, Δέκα άλογα και αναβάτες ντυμένοι με τις κατάλληλες ενδυμασίες, κάνουν κύκλους στη πλατεία Piazza del Campo, στην οποία ένα παχύ στρώμα από χώμα έχει τοποθετηθεί για αυτό το λόγο. Δεν είναι ασυνήθιστο μερικοί από τους αναβάτες να εκτιναχθούν από τα άλογα τους κάνοντας τις επικίνδυνες στροφές στην πλατεία, και να δείτε τα άλογα να τερματίζουν τον αγώνα χωρίς τους αναβάτες τους.


photo flickr

Οι εορτασμοί του il palio αρχίζουν 3 ημέρες πριν τον αγώνα και συνεχίζονται για μερικές ημέρες μετά. Διακοσμημένα μεσαιωνικά στενά και δρόμοι της Σιένα με σημαίες και λάβαρα, εορταστική ατμόσφαιρα, μουσική, κοστούμια, και γενικά ένα μεσαιωνικό κλίμα, βάζει φωτιά στις αισθήσεις του επισκέπτη.
Όλοι όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Τοσκάνη Ιούλιο η Αύγουστο δεν πρέπει να χάσουν αυτό το φεστιβάλ.


photo: Gaston Batistini

Η Σιένα δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στη Σιένα είναι το Florence Airport, Peretola (FLR) της ΦλωρεντίαςΟ καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην περιοχή είναι με τρένο, αυτοκίνητο η λεωφορείο.

* Το τρένο διαρκεί περίπου 1,5 ώρα από τη Φλωρεντία στη Σιένα και υπάρχουν συχνά δρομολόγια κάθε μέρα. 
Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Σιένα απέχει περίπου 1,5 χλμ. από το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Χιλιομετρικές Αποστάσεις:
Σιένα - Φλωρεντία περίπου 70 χλμ
Σιένα - Ρώμη περίπου 230 χλμΤσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση