• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Hallstatt: Γιορτές και φεστιβάλ στο πανέμορφο αυτό Χωριό των Άλπεων!

Hallstatt: Γιορτές και φεστιβάλ στο πανέμορφο αυτό Χωριό των Άλπεων!

Hallstatt: Όσοι βρεθούν σε αυτό το στολίδι των Αυστριακών Άλπεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο αλλά και Μάιο θα απολαύσουν εκτός του φυσικού τοπίου και διάφορες εκδηλώσεις για όλα τα γούστα! Γιατί όχι να μην συμπέσει το ταξίδι σας στο Hallstatt, με κάποια από αυτές τις ημερομηνίες! Για την ακρίβεια την ώρα που γραφόταν το άρθρο.. μια ημερομηνία μου έμεινε στο μυαλό.. (29-31 Αυγούστου). Chamois Hunting Days, όχι ότι είμαι και κοιλιόδουλος! Η αλήθεια είναι ότι είμαι οικολόγος! Και μη μου πείτε ότι αυτά τα 2 δεν πάνε μαζί? Πάμε όμως να δούμε μερικές εκδηλώσεις του εντυπωσιακού χωριού:

Η Πομπή Corpus Christi.

Μια εντυπωσιακή γιορτή που γίνεται στην περιοχή είναι η πομπή "Corpus Christi" (Κόρπους Κρίστι), στα λατινικά "το σώμα το Χριστού" όπως λέγετε, η οποία γίνεται μέσα στην λίμνη, εδώ και τουλάχιστον 400 χρόνια.

Ένα θρησκευτικό φεστιβάλ, το οποίο γιορτάζεται κυρίως από την καθολική εκκλησία, προς τιμή και προσκύνηση του σώματος του Χριστού. Η παράδοση επιβάλλει να τελείται την πρώτη Πέμπτη μετά την Πεντηκοστή (δηλαδή, 60 μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών).

Η Πομπή αποτελείται από πολυάριθμες παραδοσιακές βάρκες που διακοσμούνται με λουλούδια και γιρλάντες που πλέουν στην λίμνη. Εξαιτίας του γεγονότος ότι υπήρξε περιορισμένος ανοιχτός χώρος στο παλαιό χωριό, η πομπή πλέον αντικαταστάθηκε με τις βάρκες και τα μικρά σκάφη μέσα στη λίμνη.


Hallstatt: Γιορτές και φεστιβάλ στο πανέμορφο αυτό Χωριό των Άλπεων!

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να δουν την πομπή μέσα από την λίμνη μπορούν να νοικιάσουν μια από τις βάρκες που κάνουν κρουαζιέρα στην λίμνη, η άλλες μικρότερες βάρκες που είναι διαθέσιμες προς μίσθωση. Σε περίπτωση άσχημου καιρού, η πομπή του Corpus Christi πραγματοποιείτε στη στεριά.
[Φέτος 2014, η παραδοσιακή πομπή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014. Για το 2015 θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου, και για το 2016 στις 26 Μαΐου].

Μίνι-Μαραθώνιος Hallstatt - Hallstatt Lake Half-Marathon.

Για τους λάτρεις του Αθλητισμού. Μια παράδοση 25 ετών και ο συνεχής αυξανόμενος αριθμός συμμετεχόντων επιδεικνύουν πόσο δημοφιλές είναι αυτό το γεγονός μεταξύ των αθλητών! Κάθε χρόνο στις αρχές Μαΐου αθλητές από πάνω από 10 χώρες, συγκεντρώνονται για τον μίνι μαραθώνιο στο Hallstatt. Μοναδικές διαδρομές σε αυτό το χωριό των Άλπεων, με θέα προς την Λίμνη σε όλο το μήκος της διαδρομής. 
Ένα από τα highlights είναι η διέλευση μιας γέφυρας στην ανατολική πλευρά της λίμνης. Η γέφυρα βρίσκεται πάνω από το βαθύτερο σημείο της λίμνης. Η διαδρομή καλύπτει συνολικά 21 χλμ και η γραμμή τερματισμού είναι στην πλατεία του Hallstatt. 
[Κάθε χρόνο την 1 Κυριακή του Μαΐου, στις 4 Μαΐου 2014 φέτος].

Hallstatt: Γιορτές και φεστιβάλ στο πανέμορφο αυτό Χωριό των Άλπεων!

Αγώνες Mountain Bike - Salzkammergut MTB-Trophy.


Για τους λάτρεις του Ποδηλάτου.Οι μεγαλύτεροι αγώνες Mountain Bike στην Αυστρία! Ποδηλάτες από 40 διαφορετικές χώρες δοκιμάζουν τις δυνατότητες τους. Υπάρχουν πολλές διαδρομές με 7 διαφορετικές αποστάσεις αγώνα. Από 20 έως 200 ​χιλιόμετρα, που οδηγούν μέσα από το μοναδικό φυσικό τοπίο του Hallstatt, και της γύρω περιοχής. Υπάρχει και Τζούνιορ συμμετοχή, για όλα τα παιδιά και τους μικρούς φίλους του ποδηλάτου. Θεωρείτε από τους πιο δύσκολους αγώνες ορεινής ποδηλασίας στον κόσμο! Ένας από τους κορυφαίους μαραθώνιους ποδηλάτου στην Ευρώπη και από τους καλύτερα-οργανωμένους.

[11 με 13 Ιουλίου του 2014] site

Hallstatt: Γιορτές και φεστιβάλ στο πανέμορφο αυτό Χωριό των Άλπεων!

Oldtimer rallye “Goisern Classics 2014” 

Για τους λάτρεις των αυτοκινήτων αντίκα.
Κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες σε διαδρομές ανάμεσα στα ορεινά γραφικά χωριά της περιοχής του Hallstatt. Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλους τους ιδιοκτήτες των παλαιών οχημάτων.
[17 Αυγούστου για το 2014 - Κάθε χρόνο μέσα Αυγούστου]

Chamois Hunting Days - Ημέρες κυνηγιού.

Για τους λάτρεις του Καλού φαγητού. Όπως καταλαβαίνετε και από τον τίτλο, πρόκειται για το μεγάλο τσιμπούσι του χωριού! Αγριοκάτσικο των Άλπεων! (Κάτι σαν το Κρητικό αίγαγρο γνωστό και ως κρι-κρι) Γενικά είναι μια παραδοσιακή - λαϊκή γιορτή της περιοχής, που γιορτάζεται για 54 φορά και μπορείτε να ζήσετε από κοντά τις παλαιές παραδόσεις των κατοίκων του Hallstatt. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με τις κατάλληλες ενδυμασίες, διάφορες εκδηλώσεις για τα παιδιά, εκθέσεις ειδών χειροτεχνίας, τοπικά εδέσματα, λιχουδιές και φυσικά το μεγάλο τρόπαιο που δεν είναι άλλο από το κυνήγι.

[29-31 Αυγούστου 2014 όλη ημέρα]
Hallstatt: Γιορτές και φεστιβάλ στο πανέμορφο αυτό Χωριό των Άλπεων!
Hallstatt: Γιορτές και φεστιβάλ στο πανέμορφο αυτό Χωριό των Άλπεων!

Hot Air Balloon Week.

Για τους λάτρεις των extreme sports. Δεκάδες, χρωματιστά αερόστατα στον ουρανό του Hallstatt. Ιδιαίτερα την νύχτα το όλο σκηνικό είναι ιδιαίτερα φαντασμαγορικό. Θέλετε να δείτε την περιοχή από ψηλά? Δεν έχετε πάρα να ανεβείτε σε κάποιο από αυτά. Μπορείτε κατόπιν συνεννόησης. 

[10 - 17 Ιανουάριος 2015]

Διαβάστε για το μεγαλύτερο festival Αερόστατων στον Κόσμο!
Διαβάστε για το Hallstatt: Το παραμυθένιο χωριό των Άλπεων!


  • Γεγονός: Διάφορα Φεστιβάλ της περιοχής του Hallstatt
  • Περίοδος: (Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος - Ιανουάριος)
  • Website: hallstatt.net - photos by hallstatt.net

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση