• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Τα «Απαγορευμένα είδη» στις Πτήσεις

Όταν ταξιδεύετε αεροπορικώς, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ισχύουν για τις χειραποσκευές σας ορισμένοι κανόνες ασφαλείας:
Γενικά, Τροφές που βρίσκονται σε ημιστερεή ή υγρή μορφή θα πρέπει να είναι κατάλληλα συσκευασμένες με απορροφητικό υλικό για να αποφεύγεται διαρροή που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ιδιοκτησία άλλων.

- Τα ΥΓΡΑ που μεταφέρετε στην καμπίνα επιβατών του αεροσκάφους, όπως:
(νερό, ποτά και αναψυκτικά, ζελέ, κρέμες, αλοιφές, κόλλα, λοσιόν, αρώματα, σαμπουάν, λακ μαλλιών, μάσκαρα, λιπ-γκλος, οδοντόπαστα, αφρός ξυρίσματος, σπρέι, υγρό φακών επαφής, μέλι, μαρμελάδα, λάδι και λοιπά αντικείμενα παρόμοιας υφής), έχουν προστεθεί πλέον στον κατάλογο των απαγορευμένων αντικειμένων, τα οποία δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν οι επιβάτες στην καμπίνα του αεροσκάφους, εκτός εάν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.


Η προϋπόθεση: Πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου, ενώ καμία μεμονωμένη συσκευασία δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 ml. Επιτρέπεται μία μόνο τέτοια σακούλα ανά επιβάτη, που θα πρέπει να είναι κλειστή και να παραδίδεται ξεχωριστά στον Έλεγχο Χειραποσκευών για εξέταση.


Οι συσκευασίες υγρών χωρητικότητας άνω των 100 ml πρέπει να τοποθετούνται στις αποσκευές και παραδίδονται κατά τον έλεγχο εισιτηρίων. 

* Δεν θεωρούνται υγρά προϊόντα: οι πούδρες, τα ρουζ, τα κραγιόν σε στερεά μορφή, τα σκληρά τυριά, το ταλκ. Δεν θα έχετε πρόβλημα με τα αντικείμενα αυτά στις χειραποσκευές.

- Τα αφορολόγητα υγρά που αγοράζετε από οποιοδήποτε αεροδρόμιο ή αεροπορική εταιρεία..
Μπορούν να μεταφέρονται ως χειραποσκευές, υπό τον όρο ότι τόσο αυτά όσο και η απόδειξή τους έχουν τοποθετηθεί σε σφραγισμένη σακούλα ασφαλείας την οποία λαμβάνετε κατά τη στιγμή της αγοράς. Αυτή η ειδική σφραγισμένη σακούλα, η οποία δίνεται από το κατάστημα, δεν πρέπει να ανοιχτεί πριν περάσετε τον έλεγχο χειραποσκευών, αλλιώς το περιεχόμενό της μπορεί να κατασχεθεί στο σημείο ελέγχου.

Υγρά φάρμακα και διατροφικά είδη..
Που σας είναι απαραίτητα κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας μπορούν να μεταφερθούν στην χειραποσκευή σας. Μπορεί όμως να σας ζητηθεί να αποδείξετε ότι είναι απαραίτητα για το ταξίδι.

* Οι ποσοτικοί περιορισμοί δεν ισχύουν για τα φάρμακα και τις παιδικές τροφές. Τα (φάρμακα / διατροφικά είδη / βρεφικές τροφές) ΔΕΝ χρειάζεται να τα έχετε στην ειδική διαφανή σακούλα χωρητικότητας ενός λίτρου. "Ευρωπαϊκός Κανονισμός". Δεν χρειάζεται να συνυπολογίσετε Γενικά την ποσότητά τους στο περιεχόμενο της σακούλας.

- Για αλκοολούχα ποτά..
Σε εμπορική συσκευασία, με περιεκτικότητα αλκοόλ από 24% έως 70% μπορούν να μεταφερθούν σε δοχεία που δεν ξεπερνούν τα 5L, με συνολική χωρητικότητα ανά άτομο. Αλκοολούχα ποτά σε μη εμπορικές συσκευασίες δεν γίνονται δεκτά.

- Τυχόν αιχμηρά αντικείμενα..
Που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα, δεν επιτρέπονται στην καμπίνα του αεροσκάφους φυσικά. Τέτοια αντικείμενα, που συχνά είναι καθημερινής χρήσης, όπως τιρμπουσόν(Ανοιχτήρια) και ψαλίδια, πρέπει να τοποθετούνται στις παραδιδόμενες αποσκευές.


- Εκρηκτικά και εύφλεκτα υλικά..
π.χ. πυροτεχνήματα, αεροζόλ, για βάψιμο με ψεκασμό ή άλλες εύφλεκτες και τοξικές ουσίες, απαγορεύονται στις πτήσεις. Τέτοια υλικά δεν μπορούν να μεταφέρονται ούτε στις χειραποσκευές ούτε στις παραδιδόμενες αποσκευές.

- Τα ακόλουθα είδη..
Δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μέσα στις αποσκευές που παραδίδουν οι επιβάτες για έλεγχο και μεταφορά, αλλά πρέπει να μεταφέρονται πάντοτε από τους ίδιους: 
(φάρμακα, κοσμήματα, χρήματα, ασφάλειες, χρεόγραφα, συμβόλαια, επίσημα έγγραφα, τίτλοι αξίας, δείγματα, ηλεκτρονικές συσκευές, βιντεοκάμερες, φορητοί υπολογιστές, φορτιστές κ.α.) και γενικότερα είδη αξίας ή εύθραυστα αντικείμενα.

- Το ελαιόλαδο..
Χρειάζεται καλή και ανθεκτική συσκευασία με απορροφητικό υλικό.Ερωτήσεις - Απαντήσεις.


1. Είμαι διαβητικός. Μπορώ να πάρω στην καμπίνα του αεροσκάφους ινσουλίνη και σύριγγες;
Βεβαίως, αρκεί να επιδείξετε τα σχετικά δικαιολογητικά. όπως ίσχυε πάντα.

2. Πάσχω από άσθμα. Επιτρέπεται να πάρω στην καμπίνα του αεροσκάφους αναπνευστικό βοήθημα (σπρέι;)
Βεβαίως, αρκεί να το συνοδεύετε από ιατρική συνταγή.

3. Έχω επίσης σπρέι για το λαιμό. Επιτρέπεται;
Με ιατρική συνταγή, βεβαίως.

4. Μπορώ να πάρω στο αεροπλάνο γάλα σκόνη για να φτιάξω γάλα κατά τη διάρκεια της πτήσης;
Βεβαίως. Μπορείτε να ζητήσετε από το πλήρωμα να σας προμηθεύσουν νερό για να φτιάξετε γάλα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Δοχεία για γάλα καθώς και υπόλοιπες βρεφικές τροφές επιτρέπονται επίσης στην καμπίνα επιβατών.

5. Τι θα γίνονται τα υγρά προϊόντα που δεν θα γίνονται δεκτά στον έλεγχο ασφαλείας επειδή η συσκευασία τους είναι άνω των 100 ml ή δεν χωράνε στη σακούλα του ενός λίτρου;
Το προσωπικό ασφαλείας είναι υποχρεωμένο να σας ζητήσει να αποχωρισθείτε τα υγρά προϊόντα που δεν πληρούν τους όρους του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού. Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τα αντικείμενα αυτά θα ανακυκλώνονται ως άχρηστα.

6. Πού μπορώ να βρω μια τέτοια σακούλα;
διαφανείς επανασφραγιζόμενες σακούλες διατίθενται δωρεάν από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Κατάλληλη πάντως είναι οποιαδήποτε πλαστική σακούλα, αρκεί να είναι διαφανής, να έχει μέγιστη χωρητικότητα 1 λίτρου και ενσωματωμένη σφράγιση.

7. Όταν φθάσω στο σημείο ελέγχου χειραποσκευών, θα πρέπει να κρατώ εκτός χειραποσκευής τη σακουλίτσα με τις περιορισμένες ποσότητες υγρών προϊόντων;
Ναι. Προσερχόμενοι στο σημείο ελέγχου ασφαλείας, θα πρέπει να έχετε τη σακούλα αυτή εκτός χειραποσκευής και εντελώς κλειστή, προκειμένου να την ελέγξει ξεχωριστά το προσωπικό ασφαλείας. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στην ταχύτητα των ελέγχων και στην καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση τη δική σας και των συνεπιβατών σας.


8. Τι ισχύει τις μεγάλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές; Μπορώ να τις πάρω μαζί μου στην καμπίνα του αεροπλάνου? 
Μπορείτε. Θα πρέπει όμως, καθώς προσέρχεστε στο σημείο ελέγχου, να δίνετε ξεχωριστά τις συσκευές αυτές (μικρή τηλεόραση, ραδιόφωνο, φρυγανιέρα, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, CD-player, i-pod κ.λπ.) στο προσωπικό ασφαλείας, διευκολύνοντας έτσι την ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας ελέγχου.

9. Τα μέτρα ασφαλείας ισχύουν για όλα τα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης; 
Ναι. Επιπλέον υιοθετούνται και στα αεροδρόμια της Ελβετίας, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας.

10. Τα νέα μέτρα ασφαλείας ισχύουν για όλα τα ελληνικά αεροδρόμια; 
Βεβαίως. Ισχύουν για όλα τα αεροδρόμια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς και για ΟΛΑ τα ελληνικά αεροδρόμια.

Έντυπο από τον Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, σχετικά με το τι επιτρέπεται στις πτήσεις και τι όχι.

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση