• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Ταξίδι στην Νορβηγία - Πληροφορίες.


Ποια είναι η πρωτεύουσα της Νορβηγίας;
Η Νορβηγία είναι παγκοσμίως γνωστή ως η χώρα των φιόρδ. Ακόμα και η πρωτεύουσα της, το Όσλο είναι χτισμένη στο βάθος του ομώνυμου φιόρδ (Oslofjord), με τις συνοικίες του να εκτείνονται έως στις παρυφές του βουνού. Το Όσλο βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας χτισμένο αμφιθεατρικά και είναι η μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας, με πληθυσμό 590.041 κατοίκους. Γενικά είναι μια αραιοκατοικημένη χώρα με ούτε πέντε εκατομμύρια κατοίκους πληθυσμό. 
Η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Νορβηγικής καταγωγής, ενώ στο βόρειο μέρος της χώρας υπάρχει και πληθυσμός Λαπώνων. Άλλες μεγάλες πόλεις της Νορβηγίας είναι το Μπέργκεν, Το Σταβάνγκερ, το Τρόντχαϊμ, Φρέντρικσταντ. 
Το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το Όσλο.

Ποιο είναι το πολίτευμα της χώρας;
Το πολίτευμα της Νορβηγίας είναι η Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Σε τι νόμισμα θα πληρώσω εκεί;
Το νόμισμα της Νορβηγίας είναι η Νορβηγική Κορόνα (NOK). Η ισοτιμία με το ευρώ είναι: 1 euro = 8,29 NOK. Αν θέλετε να ελέγξετε σημερινή Ισοτιμία πατήστε εδώ

Πώς θα συνεννοηθώ;
Τα Νορβηγικά έχουν 2 επίσημες μορφές: Τα Bokmal (γλώσσα των βιβλίων) και τα Nynorsk, (Νεονορβηγική). Τα Bokmal μιλιούνται από το 85 με 90 % του συνολικού πληθυσμού της Νορβηγίας, Τα Nynorsk, που μιλιούνται μόνο από το 10% του πληθυσμού. Γενικά όλες οι μορφές των Νορβηγικών μοιάζουν με τα Σουηδικά και τα Δανικά. 

Τώρα, γενικά στις σκανδιναυικες χώρες η αγγλική γλώσσα θεωρείται σαν δεύτερη γλώσσα, οι περισσότεροι άνθρωποι κυρίως κάτω των 50 μιλούν καλά αγγλικά, και οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν την αγγλική γλώσσα.

Πόσες ώρες διαφορά έχουμε;
Η Νορβηγία είναι 1 ώρα πίσω από την ώρα της Ελλάδα.

Κλίμα:

Γενικά το κλίμα της Νορβηγίας ποικίλλει ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και είναι αρκτικού τύπου στα βόρεια και πιο ήπιο στα νότια.
Στα παραθαλάσσια τμήματα και τις νότιες περιοχές, το κλίμα είναι σχετικά ήπιο εξαιτίας του θερμού Ρεύματος του Κόλπου του Μεξικού. Ωστόσο, στην ηπειρωτική χώρα και, κυρίως στο βορρά, οι καιρικές συνθήκες μπορεί να είναι αρκετά έντονες, με δριμύ ψύχος. Οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλά το χειμώνα, με αρκετά χιόνια και όσο ανεβαίνεις πιο βόρεια, πέφτουν ακόμα περισσότερο. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ηλιόλουστα.
Σε γενικές γραμμές, η χώρα βιώνει τις τέσσερις εποχές του χρόνου, Θερμοκρασίες πάνω από 30 °C το καλοκαίρι και κάτω από -30 ºC το χειμώνα δεν είναι ασυνήθιστο.

Θρησκεία:
Η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι Χριστιανοί και ανήκουν στο Λουθηρανικό δόγμα.

Τάση Ρεύματος στην Νορβηγία:
Η τάση ηλεκτρικού ρεύματος στη Νορβηγία είναι 220 Βολτ - 50Hz

Μπορώ να ταξιδέψω με την ταυτότητα; 
Η Νορβηγία είναι εντός της Συνθήκης Σένγκεν και δεν είναι απαραίτητο το διαβατήριο παρά μόνο η ταυτότητά μας. Η ταυτότητά Ευρωπαϊκών προδιαγραφών (ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες) είναι αρκετή.

Επίσημες αργίες:
- 1 Ιανουαρίου (Πρωτοχρονιά)
- Κυριακή των Βαΐων (13 Απριλίου για το 2014) - (29 Μαρτίου 2015 - 20 Μαρτίου 2016) Κινητή γιορτή.
- Πάσχα καθολικών: Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Κυριακή του Πάσχα και την επόμενη Δευτέρα του Πάσχα. (Μάρτιος ή Απρίλιος) Φέτος 2014 το Πάσχα τους πέφτει 20 Απριλίου, όπως το δικό μας.  Κινητή Γιορτή.
- 1 Μαΐου (πρωτομαγιά)
- 17 Μαΐου (Constitution Day) - Ημέρα του Συντάγματος
- 25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα)
- 26 Δεκεμβρίου (Boxing Day)

Κόστος ζωής;
το Όσλο συγκαταλέγεται στη λίστα των ακριβότερων πόλεων του κόσμου! Γενικά είναι μία χώρα με άφθονο πετρέλαιο και φυσικό αέριο, Οι μισθοί είναι υψηλοί αλλά το ίδιο υψηλό είναι και το κόστος ζωής.

Ελληνική πρεσβεία στην Νορβηγία:
Τα στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στο Όσλο είναι:
Διεύθυνση: Nobelsgate 45, 0244 Oslo
Τηλέφωνα: (0047) 22442728, 22431221
Fax: (0047) 22560072
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης: 0047 99569250
Κωδικός κλήσης από Ελλάδα: 0047
Κωδικός χώρας Internet: .noWeb-site: www.mfa.gr/oslo

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία επικοινωνίας των Αρχών της Ελλάδας στην Νορβηγία.
* Πληροφορίες θα προσθέτονται συνεχώς.

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση