• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι στη Κίνα.


Ποια είναι η πρωτεύουσα της Κίνας;
Η Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας. Είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια κατοίκους. Πρωτεύουσα της Κίνας είναι το Πεκίνο (Beijing). Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό μετά τη Σανγκάη. Άλλες μεγάλες πόλεις είναι η Σαγκάη φυσικά που είναι και το σημαντικότερο λιμάνι τις χώρας, Το Χονγκ Κονγκ, Τιεντζίν, Γκουανγκζού, Σενζέν, Ξιαμέν, Ναντσίνγκ, Χαντζόου, Σουτσόου (η Βενετία της ανατολής).

* Την 1η Ιουλίου 1997 το Χονγκ Κόνγκ μετά από 156 χρόνια Βρετανικής Αποικιοκρατίας παραδόθηκε στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. χαράσσοντας όμως διαφορετική πορεία από αυτήν. Στο Χονγκ Κονγκ και το Μακάο εφαρμόζεται το πρόγραμμα «μία χώρα, δύο συστήματα» Την ώρα που διαθέτουν αυτονομία σχετικά με το νομικό σύστημα, τη νομισματική και τελωνειακή πολιτική, τις διεθνείς αντιπροσωπίες και τους νόμους μετανάστευσης, η Κίνα όμως φροντίζει για ζητήματα άμυνας και εξωτερικών σχέσεων.

Ποιο είναι το πολίτευμα της χώρας;
Η Κίνα είναι μονοκομματική σοσιαλιστική δημοκρατία, με το Κομμουνιστικό Κόμμα να έχει την απόλυτη εξουσία.

Σε τι νόμισμα θα πληρώσω εκεί;
Το νόμισμα της Κίνας είναι το κινεζικό γουάν ή γιουάν ή γιουέν, επίσημη ονομασία ρενμίνμπι, ¥ (CNY) είναι το νόμισμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η ισοτιμία με το ευρώ είναι: 1 euro = 8.46 CNY. Αν θέλετε να ελέγξετε σημερινή Ισοτιμία πατήστε εδώ

* 
Το κινεζικό γουάν είναι το νόμιμο χρήμα στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά όχι στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάο. 
Το νόμισμα του Χονγκ Κονγκ είναι το Δολάριο Χονγκ Κονγκ (HKD).
Το νόμισμα του Μακάο είναι το Πατάκας. PATACA (MOP).

Πώς θα συνεννοηθώ;

Εσείς Ελληνικά, και αυτοί κινέζικα μπορεί να υπάρχει κάποιο θεματάκι. Πάντως εκτός από τις τοπικές διαλέκτους, ομιλείται καλά, κυρίως στα τουριστικά κέντρα η Αγγλική γλώσσα. Ιδιαίτερα στα πολυκαταστήματα δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα.
Τα σημειώματα μπορεί να σας φανούν χρήσιμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα ταξί. Ζητήστε την βοήθεια από κάποιον που μπορείτε να συνεννοηθείτε, να σας γράφει στα κινέζικα, διάφορα ραβασάκια, (για το τι θέλετε να κάνετε, που να πάτε) ώστε να τα δίνετε εκεί που αντιμετωπίζετε πρόβλημα επικοινωνίας.

Παζάρεμα..
Παζάρι μέχρι τελικής πτώσεως...Το παζάρεμα είναι κοινή πρακτική στην Κίνα, και γενικά σε χώρες της Ασίας. Όπου κι αν βρίσκεστε, δεν βλάπτει να ζητήσετε έκπτωση. Ειδικά σε τουριστικές περιοχές, μπορείτε να κάνετε σκληρές διαπραγματεύσεις. Αν ο καταστηματάρχης δεν μιλά αγγλικά, δείξτε στο κομπιουτεράκι πόσα είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αφού δείτε κάτι και θέλετε να το αγοράσετε, το επόμενο βήμα που θα σας ζητήσει ο ίδιος ο μαγαζάτορας δεν είναι να πάτε στο ταμείο, αλλά να το παζαρέψετε! Τους αρέσει! Δείξτε λοιπόν και εσείς ότι σας αρέσει ακόμα περισσότερο!

Πόσες ώρες διαφορά έχουμε; 
Η Κίνα είναι 5 ή 6 ώρες μπροστά σε σχέση με την ώρα της Ελλάδα. Δηλαδή η διαφορά ώρας Ελλάδας – Κίνας είναι 6 ώρες με την χειμερινή ώρα και 5 ώρες με τη θερινή.

Κλίμα:

Το κλίμα της Κίνας παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από περιοχή σε περιοχή, καθότι η χώρα καλύπτει μια τεράστια έκταση 2,5 εκ. τ. χλμ.
Οι περισσότερες περιοχές της χώρας κλιματικά ανήκουν στη Βόρεια Ζώνη. Το κλίμα γενικά χαρακτηρίζεται από τους μουσσώνες, με κρύους και ξηρούς βορινούς ανέμους κατά την διάρκεια του χειμώνα και θερμούς βροχερούς Νότιους ανέμους το καλοκαίρι. 
- Στα Βόρεια το κλίμα είναι ηπειρωτικό, με εξαιρετικά κρύους και ξηρούς χειμώνες και θερμά καλοκαίρια με μέτριες βροχοπτώσεις. 
- Η Κεντρική Κίνα (Πεκίνο) έχει σχετικά λιγότερο κρύους χειμώνες και πιο ζεστά καλοκαίρια, με υγρασία. Ο διαχωρισμός των τεσσάρων εποχών είναι ευδιάκριτος, λόγω των μουσώνων. 
- Η Νότια Κίνα (Σαγκάη και Γκουανγκζού) Βρίσκεται στην υποτροπική ζώνη και γι’αυτό είναι η πιο ζεστή περιοχή της Κίνας. χαρακτηρίζεται από ένα υποτροπικό κλίμα, με μουσσώνες, με ήπιους χειμώνες και σχετικά ζεστά και υγρά καλοκαίρια με πολλές βροχές.

Τάση Ρεύματος στην Κίνα:
Το ρεύμα στη Κίνα είναι από 220V Βολτ, AC 50 HZ - (Ηπειρωτική Κίνα)

Μπορώ να ταξιδέψω με την ταυτότητα;
Όχι σε καμία περίπτωση! Χρειάζεστε οπωσδήποτε διαβατήριο που θα πρέπει να έχει τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία αναχώρησης.


Θεώρηση Εισόδου (visa)

Οι Έλληνες πολίτες χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στην Κίνα. Πρεσβεία Κίνας: ΚΡΙΝΩΝ 2Α ΨΥΧΙΚΟ, T.K. 154 52 (Δ. ΨΥΧΙΚΟ, Ν. Αττικής) Τηλ. 2106723282 2106723282
Βίζα πληροφορίεςΤύποι Βίζας η τουριστική βίζα πρέπει να σημειωθεί με το γράμμα ''L''

* Μην ξεχνάτε ότι: Αν και το Χονγκ Κονγκ και το Μακάου ανήκουν πλέον στην Κίνα, αν τα επισκεφτείτε είναι σαν να εγκαταλείπετε το έδαφος της Κίνας, δηλαδή το διαβατήριό σας θα πάρει σφραγίδα εξόδου και θα χρειαστείτε βίζα πολλαπλής εισόδου για να ξαναμπείτε στην Κίνα. 
Γενικά για το ταξίδι σας στην Κίνα χρειάζεστε βίζα με τον αριθμό εισόδων που σχεδιάζετε να κάνετε στην ηπειρωτική Κίνα. Δηλαδή αν σχεδιάζετε να πάτε Σαγκάη (μια είσοδος) , μετά Χονγκ Κονγκ και μετά επιστροφή στη Σαγκάη (δεύτερη είσοδος) χρειάζεστε βίζα με διπλή άδεια εισόδου. 

* Για άτομα που μένουν εκτός Αθηνών και θέλουν την βίζα, μπορούν να στείλουν τα έγραφα που απαιτούνται, για την έκδοση της κινέζικης βίζας με κάποιο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο τους. Δεν χρειάζεται να πάνε οι ίδιοι στην Αθήνα στην πρεσβεία της Κίνας. Κάποιος φίλος συγγενής κτλ μπορεί να πάρει για σας τα έγγραφα και εσείς απλώς να καταθέσετε το αντίτιμο στο τραπεζικό λογαριασμό. 

Προσοχή όμως γιατί χρειάζεται να δείξεις ή να πεις στην τράπεζα τα στοιχεία από το ροζ χαρτάκι της απόδειξης παραλαβής των εγγράφων σου από την Κινέζικη πρεσβεία για να μπορέσεις να πληρώσεις. Στη συνέχεια κάποιος αντιπρόσωπος σου πάλι που έχει το χαρτάκι της απόδειξης παραλαβής των εγγράφων σου μπορεί να παραλάβει το διαβατήριο σου με την Βίζα για Κίνα έτοιμη!

Θρησκεία:
Επισήμως, η πλειοψηφία των Κινέζων είναι άθεοι (κατά 59%), υπάρχουν όμως Ταοϊστές και Βουδιστές (σε ποσοστό 20%), Χριστιανοί 3%-4%, Μουσουλμάνοι 1%-2%.

Εθνικές εορτές και επίσημες αργίες:

1) Δυτική Πρωτοχρονιά 1 - 3 Ιανουαρίου. (3 ημέρες αργίας).
2) Κινέζικη Πρωτοχρονιά, ή γνωστή και σαν τη γιορτή της Άνοιξης. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και γιορτάζεται σε όλη την Χώρα την 1 ημέρα του πρώτου μήνα στο σεληνιακό ημερολόγιο. Είναι Κινητή ανάλογα με το σεληνιακό κύκλο. 
Η κινεζική πρωτοχρονιά, για το 2014 έπεσε στις 31 Ιανουαρίου.
Για το 2015 πέφτει στις 19 Φεβρουαρίου. (19 με 25 Φεβρουαρίου)
Για το 2016 πέφτει στις 8 Φεβρουαρίου. (8 με 14 Φεβρουαρίου)
3) Γιορτή Κινγκ Μίνγκ: Γιορτάζεται συνήθως τον Απρίλιο, αλλά είναι κινητή ανάλογα με το σεληνιακό κύκλο. 

Για το 2014 πέφτει στις 5 Απριλίου. 5 με 7 Απριλίου αργία.
Για το 2015 πέφτει στις 5 Απριλίου. 4 με 6 Απριλίου αργία.
Για το 2016 πέφτει στις 4 Απριλίου. 2 με 4 Απριλίου αργία.
4) Πρωτομαγιά.  
1 - 3 Μαΐου.
5) Εθνική Εορτή. 1 Οκτωβρίου (1949) Επέτειος της ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. 1 - 7 Οκτωβρίου.
6) Γιορτή των βαρκών-δράκων: Γιορτάζεται την 5η ημέρα του 5ου σεληνιακού μήνα. 
Για το 2014 πέφτει στις 2 Ιουνίου. 31 Μαΐου με 2 Ιουνίου αργία.
Για το 2015 πέφτει στις 20 Ιουνίου. 20 με 22 Ιουνίου αργία.
Για το 2016 πέφτει στις 9 Ιουνίου. 9 με 11 Ιουνίου αργία.
7) Ημέρα Μέσο-φθινοπώρου: Γιορτάζεται σε όλη την κίνα την 15η ημέρα του 8ου σεληνιακού μήνα. 

Για το 2014 πέφτει στις 8 Σεπτεμβρίου. 6 με 8 Σεπτεμβρίου αργία.
Για το 2015 πέφτει στις 27 Σεπτεμβρίου. 26 με 28 Σεπτεμβρίου αργία.
Για το 2016 πέφτει στις 15 Σεπτεμβρίου. 15 με 17 Σεπτεμβρίου αργία.


Κόστος ζωής;

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανατολική Κίνα είναι σημαντικά πιο ανεπτυγμένη από την υπόλοιπη χώρα (αυτό ισχύει ιδίως για τις παράκτιες περιοχές), με αποτέλεσμα το κόστος διαβίωσης να είναι μεγαλύτερο απ’ ότι στις υπόλοιπες περιοχές.
Σε γενικές γραμμές η Κίνα παρά την ιλιγγιώδη οικονομική της ανάπτυξη παραμένει ένας οικονομικός προορισμός. 

Ελληνική πρεσβεία στην Κίνα (Πεκίνο):
Τα στοιχεία της ελληνικής πρεσβείας στην Κίνα είναι:
Διεύθυνση: No.19 Guang Hua Lu, Chao Yang District, Beijing 100600. P.R. China
Τηλέφωνα: +86(0)10 85325493
Fax: +86(0)10 85326858
Διεθνής κλήση: 0086
Κατάληξη διαδικτύου: .cn
Email: gremb.pek@mfa.gr
Web-site: www.mfa.gr/beijing
Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία επικοινωνίας των Αρχών της Ελλάδας στην Κίνα.


Οικονομικά Αεροπορικά για Κίνα θα βρείτε εδώ και εδώ

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση