• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Κατοικίδια στο αεροπλάνο. Τι πρέπει να γνωρίζω!

Οι παρακάτω 12 απαντήσεις λοιπόν, έχουν δοθεί σύμφωνα με την πολιτική των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών, εσωτερικού και εξωτερικού.

Ξεκινάμε λοιπόν:


1) Έχω ένα μικρό σκυλάκι. Μπορώ να το πάρω στην καμπίνα μαζί μου;
Ναι, εφόσον όμως μεταφέρεται σε ειδικό κλουβί, το οποίο θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις (διαφέρουν ανά εταιρεία) και να μην ξεπερνά σε βάρος τα 8 κιλά, μαζί με το κλουβί φυσικά.

           Έτσι θα πρέπει να τοποθετηθεί το κλουβί στην καμπίνα.

2) Θα πρέπει να έχω μαζί μου κάποια έγγραφα;
Ναι. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταφορά του αποτελεί η επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του στο check-in καθώς και να έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο ηλεκτρονικόmicro-chip/ ταυτότητα. Για ταξίδια εξωτερικού απαιτείται διαβατήριο κατοικιδίων (αυτό εκδίδεται από κτηνίατρο ή εγκεκριμένο εκτροφέα ζώων και αποτελεί επίσημο έγγραφο).

3) Θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα εμβόλια;
Ναι, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο κατά της λύσσας. Αν το εμβόλιο αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο κατοικίδιο σας, να ξέρετε ότι θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την ημέρα του ταξιδιού.

4) Η σκυλίτσα/ γατούλα μου είναι έγκυος. Υπάρχει πρόβλημα;
Ναι, δυστυχώς δε μπορεί να ταξιδέψει σε αυτήν την περίπτωση.

5) Μήπως να το ναρκώσω καλύτερα, για να είμαι και ήσυχος;
Όχι, το κατοικίδιό σας δε θα πρέπει να είναι ναρκωμένο.

6) Έχω δύο γάτες. Μπορώ να τις βάλω μαζί στο ίδιο κλουβί;
Ναι, αρκεί να μην ξεπερνούν σε βάρος (μαζί με το κλουβί) τα 14 κιλά και να είναι εξοικειωμένες μεταξύ τους.

7) Χρεώνομαι παραπάνω για το κλουβί ή μπορεί να υπολογιστεί ως χειραποσκευή;
Υπάρχει επιπλέον χρέωση για τη μεταφορά του κατοικίδιου σας, η οποία διαφέρει ανά εταιρεία αλλά και είδος ταξιδιού (εσωτερικού ή εξωτερικού). Το κλουβί δεν υπολογίζεται ως χειραποσκευή.

8) Τι άλλο θα πρέπει να προσέξω;
Το κατοικίδιο πρέπει να είναι καθαρό (υπόκειται σε έλεγχο προκειμένου να γίνει αποδεκτό στην καμπίνα), άοσμο, ήσυχο και σε καμία περίπτωση να μην προκαλεί ενόχληση στους άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Κάποιες εταιρείες απαιτούν να φοράει φίμωτρο.

9) Μπορώ να ενημερώσω την εταιρεία την ημέρα του ταξιδιού;
Όχι, θα πρέπει να ενημερώσετε την εταιρεία τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση. Κάποιες εταιρείες βέβαια αρκούνται στο 24ωρο.

10) Ο γιος μου έχει ένα κουνελάκι. Μπορώ να το πάρω μαζί μου στην καμπίνα;
Δυστυχώς όχι. Στην καμπίνα επιτρέπονται μόνο σκύλοι, γάτες και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και κουνάβια (ναι, καλά διαβάσατε -κάποιες εταιρείες επιτρέπουν και κουνάβια). Όλα τα υπόλοιπα ζώα θα πρέπει να ταξιδέψουν στον χώρο αποσκευών.

11) Υπάρχει περίπτωση να μην επιβιώσει το σκυλάκι μου στο χώρο αποσκευών;
Ο χώρος αποσκευών είναι συμπιεσμένος, έχει επαρκές οξυγόνο και η θερμοκρασία- ως επί το πλείστον- είναι κατάλληλη για μεταφορά ζώων. Καλό θα ήταν παρόλ´ αυτά να συμβουλευτείτε κάποιον κτηνίατρο, καθώς υπάρχουν ράτσες σκύλων που μπορεί να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα. Φροντίστε φυσικά να έχει νερό και τροφή, ειδικά στα μακρινά ταξίδια.

12) Τι γίνεται με τους σκύλους - οδηγούς;
Καμία αεροπορική εταιρεία δε χρεώνει επιπλέον τη μεταφορά του σκύλου - οδηγού. Ενημερώστε απλά έγκαιρα την αεροπορική σας εταιρεία.


Σημαντική σημείωση:
Να ελέγχετε πάντα την πολιτική της αεροπορικής σας εταιρείας και να επικοινωνείτε μαζί τους για τυχόν απορίες. Η Ολυμπιακή Αεροπορία για παράδειγμα, δε δέχεται πλέον κατοικίδια στο χώρο αποσκευών και η Aegean Airlines δέχεται μόνο στα αεροσκάφη της τύπου Αirbus 319 και 320/ 321. Επίσης, για ταξίδια προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είστε ιδαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και αυστηροί έλεγχοι.

πηγή [ maryhop.gr ]

Παρόμοιο Άρθρο: Πτήσεις με Κατοικίδιο

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση