• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Ρόντα - Μια πόλη πηγή έμπνευσης!


Η Ρόντα (Ronda) είναι πόλη της Ισπανίας, στην Ανδαλουσία. Βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μάλαγα και ο πληθυσμός της είναι περίπου 35.000 κάτοικοι. 
Η Ρόντα είναι μια ορεινή πόλη, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι μια από τις πιο παλιές πόλεις της Ισπανίας (η ίδρυσή της χρονολογείται γύρω στον 9ο αιώνα π.Χ.)

Βρίσκεται σε εντυπωσιακή τοποθεσία, με μια τεράστια χαράδρα άνω των 100 μέτρων (το φαράγγι ονομάζεται El Tajo - Ελ Τάχο) να χωρίζει την πόλη. Ενώ τρείς γέφυρες συνδέουν τις δύο πλευρές της πόλης.

Η Puente Romano-Ρωμαϊκή γέφυρα που είναι γνωστή και με το όνομα Puente San Miguel. 
η Puente Viejo-Παλιά γέφυρα, γνωστή και ως Puente Arabe.
και η Puente Nuevo-Νέα γέφυρα, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 1793. 
Η Puente Nuevo είναι η ψηλότερη από τις γέφυρες (φτάνει τα 120 μέτρα).
Και οι τρεις γέφυρες είναι πολύ επιβλητικές. 

* Γύρω από την πόλη υπάρχουν τα ερείπια προϊστορικού οικισμού, που χρονολογείται από τη Νεολιθική εποχή. Περπατώντας κατά μήκος της παλιάς πόλης θα συναντήσετε όμορφα παλάτια και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την υπέροχη θέα. Μια βόλτα στο φρούριο του οποίου η πανοραμική θέα είναι πραγματικά εκπληκτική σε συνδυασμό με καφέ στις μικρές καφετέριες της πόλης, θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή!Μπορείτε να επισκεφθείτε την αρένα των ταυρομαχιών.. Η αρένα της Ρόντα «Plaza de toros» που κατασκευάστηκε το 1779 και ολοκληρώθηκε έξι χρόνια αργότερα είναι η πιο κομψή κατασκευή τέτοιου είδους σε ολόκληρη την Ισπανία. Διαθέτει πέντε σειρές θέσεων σε κάθε ένα από τα δύο επίπεδα, 136 κολόνες που σχηματίζουν 68 αψίδες.
Οι Αμερικανοί καλλιτέχνες Έρνεστ Χέμινγουεϊ και Όρσον Ουέλς πέρασαν πολλά καλοκαίρια στην Ρόντα. Και οι δύο έγραψαν για την ομορφιά της πόλης και εμπνεύστηκαν από αυτή.

Η ιστορία της πόλης είναι εκείνη που ενέπνευσε τον Χέμινγουεϊ να γράψει το «Για ποιον χτυπάει η καμπάνα». Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου οι Δημοκρατικοί έριχναν τους φασίστες από το βράχο στο φαράγγι Ελ Τάχο. Κι αυτό ακριβώς, το δρομάκι που οδηγεί στο σημείο αυτό σήμερα ονομάζεται «Paseo de Hemingway».

Χέμινγουεϊ: «Η Ρόντα είναι ο καλύτερος προορισμός για μήνα το μέλιτος ή για να βρεθείς με την κοπέλα σου. Καλό κρασί, ωραίοι περίπατοι, καταπληκτικό φαγητό και τίποτα να κάνεις». Μπορείς όμως να απολαύσεις μια εκπληκτική θέα που δεν θα χορταίνεις με τίποτα…

¨Δεν έχει σημασία που γεννήθηκε κανείς αλλά πού επιλέγει να πεθάνει” Orson Welles.

Πώς θα πάτε: 


- Η απόσταση Ρόντα - Μάλαγα είναι περίπου 65 χιλιόμετρα. Από Μάλαγα για Ρόντα Μπορείτε να πάτε και με τραίνο. Η απόσταση είναι περίπου 2 ώρες και το εισιτήριο στοιχίζει γύρω στα 16€.
ή με λεωφορεία, ή νοικιάζοντας αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο της Μάλαγα προς Ρόντα. Οδικός η απόσταση από το αεροδρόμιο είναι γύρω στα 109 χιλιόμετρα.


- Μπορείτε και από Μαδρίτη με τραίνο, μέσα σε 3 ώρες και 40 λεπτά περίπου. (renfe.com)


- Το αεροδρόμιο της Μάλαγα Málaga Airport (AGP) ή "Málaga–Costa del Sol Airport" βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μάλαγα.

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση