• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Ακτή Αμάλφι (Amalfi Coast) - Ιταλία

Ακτή Αμάλφι (Amalfi Coast) - Ιταλία
photo dailymail.co.uk

Ανάμεσα στη Νάπολη και το Σαλέρμο, στη χερσόνησο του Σορέντο, στην νότια Ιταλία απλώνεται η Ακτή Αμάλφι ή στα ιταλικά "Costiera Amalfitana". Θεωρείται ένα από τα γραφικότερα τμήματα της ιταλικής ακτογραμμής και ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς τόσο της Καμπανίας, όσο και ολόκληρης της Ιταλίας.

Ακτή Αμάλφι (Amalfi Coast) - Ιταλία

Εξαιτίας της γεωμορφολογίας της περιοχής, η τουριστική ανάπτυξη έγινε σε ήπιους ρυθμούς. Ως εκ τούτου αποτελεί ακόμη και σήμερα έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος συνδυάζει την ηρεμία με την cosmopolitan φήμη. Θα συναντήσετε ήσυχα ψαροχώρια δίπλα σε κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις και απόμερες ακρογιαλιές δίπλα σε πολυσύχναστες και οργανωμένες παραλίες.

Η "ακτή του Αμάλφι" έχει χαρακτηριστεί από το 1997 από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Ακτή Αμάλφι (Amalfi Coast) - Ιταλία

Η περιοχή είναι γνωστή για το ονομαστό τοπικό λικέρ από λεμόνι, το "λιμοντσέλο" (limoncello). Εδώ, τα λεμόνια που παράγονται έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως ελάχιστους σπόρους, πολύ δυνατό άρωμα και, παραδόξως, γλυκιά γεύση.

Ακτή Αμάλφι (Amalfi Coast) - Ιταλία

Ακτή Αμάλφι (Amalfi Coast) - Ιταλία

Βιέτρι, Ραβέλο, Αμάλφι, Ποζιτάνο είναι μερικές μόνο από τις γραφικές πόλεις και τα χωριά που θα συναντήσετε κατά την περιήγησή σας στην Ακτή Αμάλφι.
Το Ποζιτάνο είναι η πιο ακριβή και γραφική περιοχή, μια πόλη με αμέτρητα σκαλιά και στενά δρομάκια, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο.

photo travel.nationalgeographic
Ακτή Αμάλφι (Amalfi Coast) - Ιταλία

Θα εντυπωσιαστείτε με τις παλιές επαύλεις πάνω στις πλαγιές των λόφων με θέα στα σμαραγδένια νερά, τους μεσογειακούς κήπους με τις ελιές και τα εσπεριδοειδή, τα πολυσύχναστα κοσμοπολίτικα λιμάνια όπου αράζουν πανάκριβα σκάφη. 
Η ακτή Αμάλφι εξελίχτηκε σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας αλλά και αγαπημένο μέρος τόσο των απανταχού jet setters όσο και των ζευγαριών που αναζητούν το ρομάντζο.

Ακτή Αμάλφι (Amalfi Coast) - Ιταλία

Για να φτάσετε στην Ακτή Αμάλφι:

Πρέπει αρχικά να πετάξετε μέχρι τη Νάπολη και συγκεκριμένα να προσγειωθείτε στο διεθνές αεροδρόμιο Νάπολης. Naples International Airport (NAP). Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών υπάρχουν καθημερινές απευθείας πτήσεις για τη Νάπολη με Aegean ή Alitalia.


Από τη Νάπολη, μπορείτε να φτάσετε στα χωριά και τις πόλης της Ακτής Αμάλφι, οδικώς με αυτοκίνητο ή λεωφορείο, καθώς και με τρένο μέχρι το Σορέντο(Sorrento), και από εκεί με λεωφορείο προς την Ακτή Αμάλφι.
Από το Διεθνές Αεροδρόμιο Νάπολης, υπάρχει απευθείας λεωφορεία προς το Sorrento.

Αποστάσεις από Νάπολη - Αμάλφι είναι περίπου 75 χλμ οδικώς.
Επίσης το λιμάνι της Νάπολης συνδέεται μόνο με το Αμάλφι.


Δείτε τις εικόνες: Κλικ για να μεγαλώσουν.

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση