• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Abu Simbel Festival - Αμπού Σιμπέλ Φεστιβάλ

Abu Simbel Festival - Αμπού Σιμπέλ Φεστιβάλ

Το Αμπού Σιμπέλ είναι ένας από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου και αποτελείται από δυο μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο.
Οι ναοί αποτελούσαν μέρος ενός ολόκληρου συγκροτήματος επτά ναών που έκτισε ο Ραμσής ο Β΄ εις ανάμνηση της νίκης του επί του στρατό των Χετταίων στη μάχη του Καντές. Επίσης με αυτό τον τρόπο ήθελε να τιμήσει τη σύζυγο του Νεφερτάρι και να δείξει στους κατοίκους της Νουβίας (σημερινή Αιθιοπία) το μέγεθος της δύναμης του. 

Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν το 1244 π.Χ. και τελείωσαν το 1224 π.Χ.

Abu Simbel Festival - Αμπού Σιμπέλ Φεστιβάλ

Το Αμπού Σιμπέλ, και ο διάσημος Ναός του, προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες. Σε αυτό το μυσταγωγικό φεστιβάλ όμως Κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο, ένα φυσικό θαύμα του Αιγυπτιακού πολιτισμού συντελείται, μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών. 
Αναδεικνύοντας την τέχνη, για πολλούς τη μαγεία του σπουδαίου αυτού πολιτισμού. 

Abu Simbel Festival - Αμπού Σιμπέλ Φεστιβάλ

Το εσωτερικό του κυρίως Ναού του Αμπού Σιμπέλ, το μεγαλύτερο μέρος του έτους είναι τυλιγμένο στο σκοτάδι. Δύο όμως συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου, στην επέτειο των γενεθλίων του Φαραώ Ραμσή ΙΙ στις (22 Φεβρουαρίου) και στην στέψη του, στην άνοδο του στο θρόνο στις (22 Οκτωβρίου), μια δέσμη φωτός του ήλιου διαπερνά το σκοτάδι, φωτίζοντας τα αγάλματα των θεών και του βασιλιά στο εσωτερικό ιερό του ναού.

Έτσι λοιπόν την ημέρα των γενεθλίων του βασιλιά, κατά την ανατολή του ηλίου, το φως του ήλιου θα φωτίζει τα αγάλματα των θεών Horakhte (Ρα-Χοράκτι) και Amon-Re, (Άμμωνα-Ρα) καθώς και το άγαλμα του Βασιλιά Ραμσή ΙΙ, και όλο τον Ναό.


Abu Simbel Festival - Αμπού Σιμπέλ Φεστιβάλ

Το πρώτο πράγμα που έρχεται σε επαφή με το φως του ανατέλλοντος ηλίου είναι η πρόσοψη του ναού με τα τέσσερα κολοσσιαία αγάλματα, 20 μέτρων το καθένα, που αναπαριστούν όλα τον Ραμσή Β΄.


Abu Simbel Festival - Αμπού Σιμπέλ Φεστιβάλ

Χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα ταξιδέψουν μέχρι το Αμπού Σιμπέλ, για να παρακολουθήσουν ζωντανά το περίεργο αυτό θέαμα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα καλά μελετημένο φυσικό φαινόμενο, αφού το ναός έχει τοποθετηθεί και σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο και αρχιτεκτονική ακρίβεια, ώστε οι ακτίνες του ήλιου ευθυγραμμίζονται δύο φορές το χρόνο και φωτίζουν το εσωτερικό του.

Abu Simbel Festival - Αμπού Σιμπέλ Φεστιβάλ

Μετά το θέαμα τα πλήθη συμμετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις με μουσική, χορό, φαγητό, ποτό και διασκέδαση.

Abu Simbel Festival - Αμπού Σιμπέλ Φεστιβάλ

Αυτό το απίστευτο φυσικό φαινόμενο, 3.000 περίπου χρόνια μετά, προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα, που έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή, που ονομάζεται «Το Φεστιβάλ του Ήλιου».

  • Γεγονός: Το Φεστιβάλ του Ήλιου». Αμπού Σιμπέλ Φεστιβάλ
  • Περίοδος: 2 φορές τον χρόνο. Κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο [στην επέτειο των γενεθλίων του Φαραώ Ραμσή ΙΙ (22 Φεβρουαρίου) και τη στέψη του, (22 Οκτωβρίου)]
  • Website:  -

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση