• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Φεστιβάλ ντομάτας στην Ισπανία. "La Tomatina"

Φεστιβάλ ντομάτας στην Ισπανία. "La Tomatina"
Το La Tomatina είναι ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Βαλένθια, συγκεκριμένα στην πόλη (Buñol) και στο οποίο οι συμμετέχοντες ρίχνουν ντομάτες ο ένας στον άλλον. Πραγματοποιείται την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου, κατά την διάρκεια των εορτασμών του Bunol. Eκατοντάδες κόσμου από κάθε γωνιά της γης συγκεντρώνονται στη μικρή πόλη της Ισπανία για το φεστιβάλ "La Tomatina" για να φάνε αλλά και να ρίξουν 120 τόνους ντομάτας.

Φεστιβάλ ντομάτας στην Ισπανία. "La Tomatina"

Η πόλη γίνεται κατακόκκινη . Αρκετοί φορούν γυαλάκια θαλάσσης για τις βουτιές τους σε ντοματοχυμό, ενώ μπορεί να δεις και κουστουμαρισμένους τύπους με μια ντομάτα στο κεφάλι να περιφέρονται στους κόκκινους δρόμους της πόλης σαν να μη συμβαίνει τίποτα. 

Για μια ολόκληρη εβδομάδα το φεστιβάλ ανεβάζει το ρυθμό με πολύ χορό, πυροτεχνήματα, συναυλίες και παρελάσεις, (La Tomatina Festival). Τη νύχτα πριν από τον αγώνα ντομάτας, οι συμμετέχοντες του φεστιβάλ ανταγωνίζονται σε έναν διαγωνισμό μαγειρικής παέγια.

Φεστιβάλ ντομάτας στην Ισπανία. "La Tomatina"

Ο πόλεμος διαρκεί μία ώρα, μετά δίνεται το σήμα της λήξης. Πέντε φορτηγά γεμάτα με ντομάτες φτάνουν στην πλατεία ντελ Πουέμπλο με ομάδες ανθρώπων να πετάνε στον κόσμο από κάτω ντομάτες.

Άραγε, πώς ξεκίνησε αυτό το ετήσιο έθιμο του Τοματοπολέμου; Όλα ξεκίνησαν το 1944, κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής παρέλασης των Gigantes y cabezudos (γίγαντες και τα μεγάλα κεφάλια), μελών μιας συμμορίας ανδρών που χρησιμοποίησαν αντί για όπλα, τα λαχανικά από ένα κοντινό περίπτερο.

Η αστυνομία επενέβη και τους ανάγκασε να πληρώσουν για τη ζημιά που προκάλεσαν, αλλά ο καβγάς επαναλήφθηκε τον επόμενο χρόνο με τους συμμετέχοντες να φέρνουν ντομάτες από τα σπίτια τους. 

Το τοπικό συμβούλιο επισήμως καθιέρωσε τον Τοματοπόλεμο στη δεκαετία του 1950 και, εκτός από μερικές ακυρώσεις, έχει γίνει το ετήσιο έθιμο στην πόλη Μπουνιόλ από τότε.

Φεστιβάλ ντομάτας στην Ισπανία. "La Tomatina"
Όπως σε όλα τα παιχνίδια..έτσι και στο La Tomatina υπάρχουν κάποιοι κανόνες.
- Απαραίτητο για την παρακολούθηση ή τη συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι η διασφάλιση της κατάλληλης προστασίας των ματιών, γυαλιά θαλάσσης. Η αν θέλετε να καλύψετε και τι κεφάλι σας βάζετε και ένα κράνος από καρπούζι
- Παράλληλα, σημαντικά κρίνονται τα σωστά υποδήματα καθώς το πάτωμα γίνεται πολύ ολισθηρό και υπάρχει ο κίνδυνος... τούμπας! Να φοράτε κλειστά παπούτσια και όχι σαγιονάρες.
και φυσικά γενικά φοράμε ότι θέλουμε να πετάξουμε την επόμενη μέρα.
( Η πόλη Μπουνιόλ έχει υπό κανονικές συνθήκες 9.000 πληθυσμό. Κατά τη διάρκεια της "La Tomatina" αυξάνεται στους 40.000, αντιλαμβάνεστε επομένως πόσο γεμάτοι είναι οι δρόμοι)
- Εάν προγραμματίζετε να τραβήξετε φωτογραφίες, χρειάζεται αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή!
- Έχετε μαζί σας καβατζομένο και κανένα καθαρό πανάκι-μαντιλάκι για να καθαρίζετε τα μάτια σας.

Φεστιβάλ ντομάτας στην Ισπανία. "La Tomatina"

Για πολλούς ένα τέτοιο φεστιβάλ αποτελεί εμπειρία ζωής, για άλλους μια εμπειρία που δεν θέλουν να ζήσουν ποτέ. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία ίσως βρήκατε άλλον ένα λόγο να επισκεφθείτε Αύγουστο την Ισπανία! 
Αν ανήκετε στους δεύτερους θυμηθείτε: τελευταία Τετάρτη Αυγούστου κάθε έτους μην πλησιάζετε στην περιοχή γιατί κινδυνεύετε να σας πάρουν με τις ντομάτες!!

Οι συγκεκριμένες ντομάτες καλλιεργούνται ειδικά για το φεστιβάλ στην περιοχή της Extremadura. Αυτές οι ντομάτες είναι πιο φθηνές και όχι τόσο καλές για φάγωμα και για το ράφι του σούπερ μάρκετ. Υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να τις πετάξεις στα μούτρα του κολλητού σου;

Πώς θα πάτε:

Όπως είπαμε και παραπάνω η πόλη Μπουνιόλ (Buñol) έχει υπό κανονικές συνθήκες 9.000 πληθυσμό, τις ημέρες αυτές θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιο κατάλυμα στην πόλη του (Buñol), καθώς ο αριθμός των επισκεπτών είναι πολύ μεγάλος. Πολλοί είναι αυτοί που νοικιάζουν κάποιο ξενοδοχείο στην Βαλένθια και πηγαίνουν στο Buñol με το λεωφορείο ή το τρένο. Η απόστασή τους είναι μόλις 38 χιλιόμετρα.
πηγές που χρησιμοποήθηκαν: latomatinatours.com / ispania.gr

  • Γεγονός: Ντοματοπόλεμος. / La Tomatina Festival
  • Περίοδος: Την τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου.
  • Website: www.latomatinatours.com/
* Το αεροδρόμιο Βαλένθια (VLC) είναι μόλις 8 km περίπου από το κέντρο της πόλης.
Η διάρκεια πτήσης είναι από 4 με 5 ώρες αναλόγως την ανταπόκριση.
Δείτε Εικόνες. photos links: (link link link link)

Τσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση