• Νέο! Για τους Έλληνες του Εξωτερικού. 
  • Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που παρέχει το site για Προσφορές Αεροπορικών Εισιτηρίων αφορά όσους Διαμένουν στην Ελλάδα. Αφορά δηλαδή προσφορές από Ελλάδα για Εξωτερικό.

  • Μετά από αρκετά μηνύματα αναγνωστών (Ελλήνων του Εξωτερικού) για προσφορές από Εξωτερικό προς Ελλάδα, Αποφασίσαμε να τις εντάξουμε στην διαδικασία ενημέρωσης του site.

  • Θα μπορείτε να ψηφίσετε την Χώρα στην οποία διαμένετε και θέλετε να μαθαίνεται προσφορές προς την Ελλάδα. Πολύ απλά και με 2 βήματα μπορείτε να συμπληρώσετε αυτή την απλή Ανώνυμη φόρμα.

  • * Σημαντικό: Για την σωστότερη ενημέρωση, μόλις ψηφίσετε θα έχετε την δυνατότητα να αφήσετε ένα σχόλιο και να μας πείτε, ποια είναι η Πόλη διαμονή σας στο Εξωτερικό, αλλά και για που στην Ελλάδα συγκεκριμένα ενδιαφέρεστε να μαθαίνεται προσφορές.

Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ το Hallstatt - Αυστρία!

photo flickr

Αυστρία, Hallstatt (Χάλστατ) είναι ένα πανέμορφο χωριό, στην περιοχή Salzkammergut της Άνω Αυστρίας, είναι χτισμένο σε μια απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstattersee), και σε υψόμετρο 508 μέτρων.

Το Hallstatt είναι τοποθετημένο στους πρόποδες των Άλπεων στην Αυστρία, και παρότι ο τόπος ήταν απομονωμένος και αφιλόξενος, σ’ αυτόν έχουν εντοπιστεί ορισμένα από τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης κατοίκησης..και αυτό λόγω των πλούσιων ποσοτήτων φυσικού αλατιού που εξορύσσονταν για χιλιάδες χρόνια.
Η ανθρώπινη δραστηριότητα στο θαυμάσιο αυτό φυσικό τοπίο, άρχισε στους προϊστορικούς χρόνους, με τα ορυχεία άλατος να αποτελεί τη βάση της ευημερίας της περιοχής μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα.

Σύμφωνα με ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή βρέθηκαν αποδείξεις ότι το πρώτο ορυχείο άλατος στον κόσμο, βρισκόταν στο Hallstatt (5.000 π.Χ). Η ύπαρξη ζωής όμως στην εν λόγω περιοχή πάει ακόμα πιο πίσω…στη νεολιθική εποχή! Όλη η περιοχή αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

photo flickr

Ως το τέλος του 19ου αιώνα το Χάλστατ ήταν προσβάσιμο μόνο με πλοίο από την αντίπερα όχθη της λίμνης όπως συμβαίνει και σήμερα αν μεταφορικό μέσο είναι το τρένο.
Ένας κύριος δρόμος διασχίζει το χωριό και η κυκλοφορία με αυτοκίνητα συνήθως δεν επιτρέπεται από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο. Αυτή η απαγόρευση των οχημάτων σε συνδυασμό με το φυσικό πλούτο της περιοχής, δημιουργεί μια απίστευτη αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. photo flickr

To Χάλστατ είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, όχι μόνο για την ομορφιά και την μοναδικότητα του τοπίου, όχι μόνο για τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής, αλλά γιατί προσφέρει φυσικά και την δυνατότητα για διάφορα σπορ... ποδηλασία, Σκι, πεζοπορία.. και όλα αυτά βέβαια στους πρόποδες των Άλπεων!Πως θα πάτε στο Hallstatt:


- Το Hallstatt μπορείτε να το προσεγγίσετε από Σάλτσμπουργκ, Βιέννη και Γκρατς είτε με λεωφορεία, είτε με τραίνα, είτε με κάποιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Μοναδική εμπειρία είναι η διαδρομή με το τραίνο, φτάνετε στην πίσω πλευρά της λίμνης και το καραβάκι σας περνάει απέναντι στο Hallstatt.

Hallstatt - Σάλτσμπουργκ είναι γύρω στα 73 χιλιόμετρα.
Hallstatt - Βιέννη είναι περίπου 288 χιλιόμετρα απόσταση.
Hallstatt - Γκρατς γύρω στα 177 χιλιόμετρα.
Δείτε Ξενοδοχεία στο Hallstatt

Το χωριό στον Χάρτη. Φωτογραφίες από εδώ και εδώΤσεκάρετε Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων, στα Μεγαλύτερα Ταξιδιωτικά Πρακτορεία του είδους. Κρατήσεις 24ώρες το 24άωρο.

Αεροπορικά

Εισιτήρια
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση
Αεροπορικά

Κράτηση